Eğitiminizi Planlayın

Oturma izni başvuruları

Vize için gerekli olan belgeler nelerdir? 
  • geçerli bir pasaporta sahip olmak
  • tam zamanlı bir üniversite programına kabul ve kabul mektubu
  • başvurduğunuz eğitim süresi boyunca geçiminizi sağlayabileceğiniz bütçe
  • 1 yıldan daha kısa süreli bir programda eğitim alacak öğrencilerin kapsamlı sağlık sigortası yaptırması gerekir

* Pasaportunuzun geçerlilik süresi bitiyorsa, başvuru yapılmadan uzatılmalıdır, pasaport geçerlilik süresinden daha uzun vize verilmemektedir. 

* Tam zamanlı eğitim, bir dönemde alınacak 30 krediye denk gelmektedir. Uzaktan eğitim için oturum izni verilmemektedir.

* Aylık bütçe için minimum 8,190 SEK gerekmektedir.

 

 

İsveç'te oturma izni olan öğrencilerin aynı zamanda çalışma hakkı vardır. Bu çalışma izni, oturma izni süresince geçerlidir.